Vi bakom bloggen

Martin Almbjär är historiker vid Uppsala universitet. Jag forskar om politisk historia framför allt men även socialhistoria och ekonomisk historia. Jobbar just nu med Sveriges diplomati och handel i medelhavet under 1700-talet.

Jakob Molinder är forskare i ekonomisk historia vid Uppsala universitet och Lunds universitet. Jag forskar om arbetsmarknad, ojämlikhet och regional omvandling i ett historiskt perspektiv. För tillfället arbetar jag med ett projekt där vi studerar hur inkomstfördelningen i Sverige har förändrats sedan 1860-talet.

Christopher Pihl jobbar som forskare i historia vid Uppsala universitet. Jag har främst intresserat mig för människors försörjning, både genom arbete och lån. För tillfället arbetar jag med ett projekt om Riksens ständers bank (Sveriges Riksbank).

%d bloggare gillar detta: